Vezi ofertele lunii Mai și întreabă-ne ce-ți oferim cadou! Reduceri de până la 84%

Prinde Ofertele
Episodul 2

Din 1991 și până în astăzi absolut toți dermatologii au fost nevoiți să recunoască: DA, este o descoperire epocală. Cine s-ar fi gândit că în cea mai periculoasă și mortală toxină din lume se ascunde secretul care ne poate stopa îmbătrânirea?
Și în timp ce noi toți ne minunam, lumea medicală s-a organizat impecabil. Medicii s-au pregătit, au studiat, s-au grupat și astfel a luat naștere un nou tronson în dermatologie, pus la punct din dorința de a se crea un statut propriu: esteticienii.

Întrebarea de o mie de puncte de pe buzele tuturor era și atunci așa cum este și astăzi: ce efect are acest botox asupra ridurilor noastre? Răspunsul este cât se poate de plastic: le îngheață pur și simplu. Nu le lasă să avanseze pe cele ușor formate, iar șanțurile deja vizibile sunt relaxate și destinse, cu efecte extraordinare asupra armoniei feței.
Sigur că la început nimeni nu voia să recunoască micile retușuri din zona ochilor, nimeni nu explica de ce laba gâștei de la ochi a dispărut ca prin minune… În 2007 prima actriță care a vorbit deschis, fără menajamente despre intervențiile cu botox asupra feței a fost Virginia Madsen, starul din Candyman. A urmat-o apoi fosta Miss America, devenită actriță și cântăreață de succes, Vanessa Williams.

Ziarele, revistele și toate publicațiile au admis la unison: se descoperise un elixir, care injectat acolo unde trebuie, ridica ordinarul la rang la extraordinar. În 2002 un titlu din Harper’s Bazaar a aprins imaginația tuturor femeilor: ”Vă dați seama că puteți arăta mai tinere în câteva secunde fără niciun efect secundar?”
Era perioada în care revistele glossy făceau legea: tot ce se scria era credibil, verificat, studiat, demn de urmat. Și când au apărut primele articole elogioase despre efectul Botox, deja lumea a înțeles: ori rămâi de-o parte a baricadei, ori treci dincolo de ea. Și atunci experimentezi miracolele secolului în care trăim. Titlurile din reviste nu mai conteneau: Recapătă-ți tinerețea astăzi, în pauza de masă. O aluzie clară la ușurința și rapiditatea acestei intervenții.

Dermatologii erau, de departe cei mai entuziasmați: pentru ei începea o nouă eră, aceea a transformărilor extraordinare, a tinereților miraculoase, a intervențiilor spectaculoase. În cadrul unei conferințe a dermatologilor americani, majoritatea speakerilor și-au început discursul astfel: este de-a dreptul halucinant cum o toxină a reușit să redea frumusețea pierdută a chipului…
Președintele companiei Allergan, devenită între timp de prim rang, a declarat: botoxul va transforma lumea așa cum penicilina a făcut-o la rândul ei.

Da, a schimbat-o și continuă s-o facă. Mai ales când sunt puse în ecuație: simțul estetic, simțul măsurii și bunul simț.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *